Jesteś tutaj:
Strona główna »
Podręczniki szkolne »
Mechanizacja ogrodnictwa - część 2
Reprezentujesz księgarnię lub wydawnictwo? Skontaktuj się z nami!  Logowanie / Rejestracja

Mechanizacja ogrodnictwa - część 2

W podręczniku podano sposoby użytkowania energii elektrycznej w produkcji ogrodniczej oraz niekonwencjonalne źródła energii. Szczegółowo omówiono typ przechowalni i chłodni oraz mechanizację prac pod osłonami.

Osobne rozdziały poświęcono pojazdom i organizacji transportu w gospodarstwach ogrodniczych.
Podręcznik dla klas I i II liceum, technikum ogrodniczego i szkoły policealnej.
Ilość

Kontynuuj zakupy   do koszyka
Powiadom znajomego   Pokaż kartę produktu
Dodaj opinię

Klienci, którzy kupili: Mechanizacja ogrodnictwa - część 2, kupili również:

„Łupaszka” „Młot” „Huzar” Działalności 5 i 6 Brygady Wileńskiej AK 1944-1952
Druk na życzenie
Autorzy w efekcie długotrwałych badań opracowali pierwszą bodaj, tak szczegółową i dokładną monografię jednego z najważniejszych zgrupowań polskiej antykomunistycznej partyzantki okresu lat powojennych.
145,95 PLN
100 Testów z gramatyki angielskiej (POZIOM WG CEF: B2-C1)
Dystrybucja
100 TESTÓW Z GRAMATYKI ANGIELSKIEJ to doskonale znany uczniom, studentom i nauczycielom obszerny wybór egzaminacyjnych zadań testowych na poziomie od średniozaawansowanego do zaawansowanego.
50,00 PLN
366 Obiadów - praktyczna książka kucharska (oprawa twarda)
Druk na życzenie
366 Obiadów… książka kucharska z początku XX wieku napisana przez autorkę „Kucharza krakowskiego” – Marię Gruszecką. Zawiera wypróbowane przepisy smacznych i zdrowych potraw, ciast, kremów, konfitur, soków, likierów oraz praktycznych porad wraz z dyspozycjami obiadów na każdy dzień roku. Reprint niniejszego wydania z 1930 r. pozostaje wciąż aktualnym źródłem przepisów kuchni staropolskiej, z biegiem lat pozycja to wielokrotnie wznawiana i uzupełniana przez autorkę - zagościła niemal w każdym krakowskim i galicyjskim domu.
49,90 PLN
Analiza techniczna w przemyśle spożywczym. Część ogólna
Druk na życzenie
W podręczniku podano podstawowe wiadomości z zakresu wyposażenia laboratorium, zasad pobierania próbek do analiz w przemyśle spożywczym oraz analizy ilościowej, wagowej i objętościowej.
57,80 PLN
Aparaty i Urządzenia Elektryczne
Druk na życzenie
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów szkół zasadniczych do nauczania w zawodzie elektromechanik, elektromechanik maszyn i aparatów elektrycznych, elektromonter oraz w zawodzie elektromechanik urządzeń przemysłowych na poziomie liceum zawodowego.
62,60 PLN
Blachy fałdowe w budownictwie stalowym
Druk na życzenie
W drugim, zmienionym i uzupełnionym wydaniu książki, przedstawiono zagadnienia projektowania i obliczania nowoczesnych konstrukcji stalowych.
39,90 PLN
Bojowe środki trujące
Dystrybucja
Bojowe środki trujące (BST) są to toksyczne związki chemiczne, które mogą oddziaływać na organizm wywołując różnego rodzaju niekorzystne zmiany w jego funkcjonowaniu.
50,00 PLN
Botanika. Jedność i różnorodność roślin
Druk na życzenie
Jest to pierwsze kompendium botaniki na poziomie gimnazjum. W książce są zebrane podstawowe wiadomości z zakresu anatomii, fizjologii oraz systematyki roślin, podane w przystępnej formie dla młodego Czytelnika. Książka zawiera także wiadomości o glonach, grzybach i porostach.
48,30 PLN
Bóg (Nasz Pan Jezus Chrystus – osoba i życie)
Druk na życzenie
Jedna z najważniejszych książek katolickich XX wieku:
61,95 PLN
CENTRALNE OGRZEWANIE, WENTYLACJA, CIEPŁA I ZIMNA WODA ORAZ INSTALACJE GAZOWE W BUDYNKACH JEDNORODZINNYCH. Poradnik
Druk na życzenie
Czwarte wydanie poradnika gruntownie zmienione, uzupełnione i uaktualnione adresowane jest przede wszystkim do budujących i użytkujących domy jednorodzinne. Przedstawione w poradniku informacje nie wymagają specjalnego przygotowania technicznego, mają za zadanie ułatwić wybór, spośród proponowanych na rynku, systemów i wyrobów instalacyjnych.
47,00 PLN
Ciastkarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych
Druk na życzenie
W książce przedstawiono klasyfikację i zasady sporządzania różnego rodzaju ciast, kremów, mas oraz innych półproduktów ciastkarskich (pomad, syropów, glazur, polew, galaretek oraz przetworów), omówiono zasady zdobienia i dekorowania wyrobów, ich ocenę jakościową oraz przedstawiono schematy produkcji różnego rodzaju ciast, wafli i lodów.
59,90 PLN